Tetkik adı ne demek?
Türk Dil Kurumu sınav hakkında iki benzer açıklama yapmıştır: – Birinci anlamı isim olarak kullanılan ve sınav anlamına gelen bir kelimedir. – İkinci anlamı ise araştırma anlamındadır. İsim olarak da kullanılır.
Orjinal hangi dil?
Fransızca kökenli kelimeden Türkçeye çevrilmiş bir kelimedir.
Tedkik mı tetkik mi?
Tetkik (doğru) TDK’ya göre bu kelimenin doğru yazımı yukarıdaki gibidir.
Tetkik sureci ne demek?
Denetim: Kaliteye ilişkin faaliyetlerin sistematik ve tarafsız bir şekilde incelenmesi ve sonuçların planlanan düzenlemelere uygun olup olmadığı, bu düzenlemelerin amacı gerçekleştirmeye uygun olup olmadığı ve bu düzenlemelerin etkili bir şekilde uygulanıp uygulanmadığının, belge ve görüşlere dayalı olarak incelenmesidir.
Tetkik Türkçe mi?
Sınav – Nişanyan Sözlük. Arapça dḳḳ kökünden gelen bir ödünç kelimedir, tadḳīḳ تدقيق, “muayene etmek, parçalamak, dikkatlice incelemek” anlamına gelir.
Mevzunun Türkçesi nedir?
Konu – Nişanyan Sözlük. Arapça wḍˁ kökünden gelen ve “öne sürülen, sözün konusu” anlamına gelen mawḍūˁ مَوْضُوع kelimesinden bir alıntıdır.
3 Dünya Dili Nedir?
İspanyolca, dünyanın çoğu ülkesinde resmi dil olarak kullanıldığı için dünyada üçüncü sırada yer alan bir dildir.
Türkçe en yakın dil hangisi?
Dünyada Türkçeye en yakın dil Moğolcadır. Moğolcanın Türkçeye yakınlığı Türkçe ile aynı dil ailesine mensup olmasından kaynaklanmaktadır. Altay dil ailesine mensup olan Türkçe ve Moğolca, bu dil ailesinin diğer dilleri olan Mançu-Tunguzca, Korece ve Japonca ile de akrabadır.
Orjinal Arapça hangi ülkenin?
Standart Arapça olarak kabul edilen Fasih Arapça (العربية الفصحى; Al-Arabiyye al-fushâ), tüm Arap devletlerinin resmi dilidir. Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika’daki insanların çoğunluğunun ve İran ve Türkiye’deki Arap azınlıkların kullandığı diller, Arapçanın lehçeleridir.
Tetkik ne demek din kültürü?
Herhangi bir dinî veya din dışı klasik metni doğru bir şekilde anlayıp yorumlamanın temel adımı, o metnin yazarının yazdığı özgün biçime en yakın biçimi elde etmektir.
Tetkik kapsamı nedir?
Not – Sınavın kapsamı genellikle fiziksel konumların, organizasyon birimlerinin, faaliyetlerin, süreçlerin ve kapsanan zaman diliminin bir tanımını içerir. Gösterilen kişilik özellikleri ve bilgi ve becerileri uygulama yeteneği. Çalışmanın özü belirli ilkelere uymaktır.
Tetkik istemek nedir?
Teknik olarak muayene talebinde bulunmak, doktorun şüphelendiği hastalıklara ilişkin delil toplaması anlamına geliyor.
Dış tetkik nedir?
Dış denetimler; Ulusal veya uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş kuruluşlar tarafından yapılan denetimlerdir. Dış denetimler; Belgelendirme başvurusunda bulunan şirketlerin kalite yönetim sistemlerinin üçüncü bir gözle sistematik olarak değerlendirilmesidir.
Aranmam olup olmadığını nereden öğrenebilirim?
PTT entegrasyonu ile tebligatların aşamaları UYAP’tan takip edilebilmektedir. Kolluk kuvvetlerince aranan (hakkında yakalama veya gözaltı kararı bulunan) kişilerin sorgularının doğrudan UYAP üzerinden yapılabilmesi için UYAP ve KİHBİ entegrasyonu sağlanmıştır.
Yargıtay postalandı ne demek?
Gönderildi: Dosyanın avukatlık bürosunda kapatılıp yerel mahkemeye gönderildiğini gösterir. Departmandan departmana teslim listesinde (yasal): Yargıtay Başsavcılığından Hukuk Dairesi’ne gönderilen dosyanın yasal veya pratik gereklilikler uyarınca Hukuk Dairesi’nde kapatıldığını gösterir.
Tıp dilinde tetkik ne demek?
‘Sınav’ kelimesinin özellikle tıp alanında yaygın olarak kullanılan bir kelime olduğu bilinmektedir. ‘Sınav’ kelimesinin genel olarak ‘muayene etmek’ ve ‘araştırmak’ anlamına geldiği söylenebilir.
Tomak isminin anlamı nedir?
[4] Küçük, şişman bir kişi.
Sağlıkta tetkik ne demek?
Sağlık taramaları, bireylerin genel sağlıklarını değerlendirmek ve olası sağlık sorunlarını erken aşamada teşhis etmek için yapılan testler ve muayenelerdir. Bu muayeneler, kişinin yaşına, cinsiyetine, genetik geçmişine ve yaşam tarzına bağlı olarak değişebilir.
Tetkik ve tahlil ne demek?
Laboratuvarımızda damarınızdan alınan kanın içindeki biyokimyasal maddelerin, mikropların ve sıvıların miktarlarının veya oranlarının ölçülüp incelenmesi işlemine “tahlil”, “analiz” veya “muayene” denir.