İçeriğe geç

Cıvıklı Nedir Pide

Cıvıklı içinde ne var?

Develis Sincap; Orta yağlı koyun eti, soğan, yeşil biber, sarımsak, maydanoz, baharatlar (kimyon, pul biber, kırmızı biber) ve mayalı hamur (maya, un, tuz) ile yapılan bir pide türüdür. Civıklı’nın özellikleri ise şöyledir.

Develi cıvıklısı farkı ne?

Civıklı’yı benzer yapıdaki ürünlerden ayıran en dikkat çekici özellik yöreye özgü olmasıdır. Ayrıca kullanılan unun tip 2 un yani verimi %74-76 olan buğday unu olması, kepek oranının yüksek, gluten oranının normal olması da sıvı hamuru ayıran faktörler arasındadır.

Kayseri cıvıklısı nasıl oluyor?

Develi Cıvıklısı – Kayseri Hamuru dört eşit parçaya bölüp oklava ile incecik açın ve uzun bir pide ekmeği elde edin. Açılan hamurun üzerine iç harcı yayın ve kenarlarını çok fazla kıvırmayın. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 230 derece fırında 15 dakika pişirin ve servis edin.

Develi’nin neyi meşhurdur?

Kış hazırlıkları Develi’de kadınların en önemli faaliyetlerinden biridir. Başlıca faaliyetler pastırma, sucuk, kavurma, erişte, pekmez, köfte, turşu, yufka ekmek yapımı, bulgur, gendime, sosis yapımı ve sebze kurutmadır.

Cıvıklı pide nedir?

Cıvıklı, Kayseri’nin Develi ilçesine özgü bir pide türüdür. Üzerine hamur konularak, et bir satırla doğranarak, fırında (özellikle taş fırında) koyun yağından yapılan özel bir malzemeyle pişirilerek yapılır. Günümüzde etli pide olarak da adlandırılır.

Cıvıklı neden yapılır?

Develi Cıvıklısı koyununun bel ve kaburga etinin sinirleri çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle parçalanarak bir gün bekletilir.

Develi cıvıklısı nasıl bir yemek?

Develi ilçe merkezindeki Kemeraltı Restoran’da çok çıtır ve güzelce pişirilmiş bir çeşit küp pide. Diğer küp/dilim pidelerden farkı kullanılan etin çok yağlı olmasıdır. İçinde bol miktarda suet kullanılmıştır. Bu nedenle lahmacun gibi kuru değil sıvıdır.

Cıvıklı adı nereden gelir?

İlçemizin özel lezzetlerinden biridir. CİVİKLİ ismi, etin çift bıçak altında kıyılması ve etin yağının çift bıçak darbeleriyle eritilmesiyle oluşan çamurdan gelmektedir.

Develi cıvıklısı hangi etten yapılır?

DEVELİ CİVİKLİSİ’NİN ÜNLÜ KARARI Koyunun bel ve kaburga etinden sinirler çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle doğranır ve bir gün bekletilir. Ertesi gün, hazırlanan ete incecik doğranmış soğan eklenir. İsteğe göre domates ve biber incecik doğranır ve sıvı ete karıştırılır.

Develi cıvıklısı kaç kalori?

Deve çutneyindeki kalori miktarını öğrenmenin zamanı geldi. Tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık 390 kalori içeriyor.

Develi nerenin ilçesidir?

1926 yılına kadar Kozan’a bağlı olan Develi, 1926 yılında Kozan ilinin ilçeye dönüştürülmesiyle Kayseri’ye bağlanmıştır. Tekir Yaylası güzergahına 45 km, Kayseri’nin İncesu güzergahına 86 km uzaklıkta bulunan ilçe, Kayseri’nin en büyük ilçesidir. Yüzölçümü 1887 km², deniz seviyesinden yüksekliği 1150 metredir.

Kayseri Develi Alevi mi?

Kayseri Alevileri genellikle Sarız, Develi ve Sarıoğlan ilçelerinde yaşarlar; ancak Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde de yoğunlaşmışlardır. Toplamda, Kayseri’de 53 Alevi köyü vardır. Bunların çoğu Sînemilî ve Koçgiri aşiretlerinden Kürtlerdir, ancak Sarıoğlan ve Tomarza’da büyük bir Türk nüfus yoğunluğu vardır.

Kayseri’nin neyi meşhur yemek?

Kayseri’nin meşhur yemekleriYağlama (Şebit)Pastırma.Çiriş yemeği.Kayseri MantısıCıvıklıKurşun AşıSucuklu Köfte.Örgülü pilav.Diğer ürünler…

Erzurum’un en ünlü et yemeği nedir?

1. Cağ Kebabı Kuzu etinden yapılan bir kebap türü olan Cağ Kebabı, Erzurum bölgesinin en meşhur yemeğidir.

Cıvıklı adı nereden gelir?

Yöremizin özel lezzetlerinden biridir. CİVİKLİ ismi, etin iki bıçak altında doğranması ve çift bıçak darbeleri nedeniyle etin yağının erimesinden gelir.

Develi cıvıklısı hangi etten yapılır?

DEVELİ CİVİKLİSİ’NİN ÜNLÜ KARARI Koyunun bel ve kaburga etinden sinirler çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle doğranır ve bir gün bekletilir. Ertesi gün, hazırlanan ete incecik doğranmış soğan eklenir. İsteğe göre domates ve biber incecik doğranır ve sıvı ete karıştırılır.

Develi cıvıklısı nasıl bir yemek?

Develi ilçe merkezindeki Kemeraltı’nda hazırlanan bir çeşit küp/bıçak pidesi, oldukça çıtır ve lezzetli. Diğer küp/dilim pidelerden farkı kullanılan etin oldukça yağlı olmasıdır. İç yağı bol miktarda kullanılmıştır. Bu nedenle lahmacun gibi kuru değil, akışkandır.

Develi nerenin ilçesidir?

1926 yılına kadar Kozan’a bağlı olan Develi, 1926 yılında Kozan ilinin ilçeye dönüştürülmesiyle Kayseri’ye bağlanmıştır. Tekir Yaylası güzergahına 45 km, Kayseri’nin İncesu güzergahına 86 km uzaklıkta bulunan ilçe, Kayseri’nin en büyük ilçesidir. Yüzölçümü 1887 km², deniz seviyesinden yüksekliği 1150 metredir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort escort ankara